I ♥ My Followers

♥ SI GEMOK ♥ SI KURUS ♥

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, October 4, 2011

~ Journey to Sibu,Sarawak ~

howla2 u oll's ^_^

last saturday aku jenjalan ke Sibu,Sarawak.sgt excited okey nak ke Sibu,yela tempat x penah pegi kan.
aku x gi Sibu srg2 ye u oll's,aku pegi ngn kak ija & family kak ija sekali.disebabkan aku sgt2 excited,pukul 5.30 pagi aku dah bgn mandi & siap2.before gerak ke sibu aku & kak ija familys bfast same2 dulu,bg kenyang itu perot.

dlm kul 8.30a.m we oll's gerak ke sibu.ondaway to sibu kak ija yg drive,aku lak jd co pilot aje.he he he.
aku nie kan agk penakot nak drive kat tempat yg baru & x pernah lalu.if u oll's nak taw,jalan nak ke sibu nie,sgt2 x okey.banyak sgt lubang + jalan bertampal-tampal taw.kebetulan time ondaway tu hujan sepanjang jalan,so kak ija drive slow2 jela.nak tgk pemandangan pon agk susah la kan.tapi aku nampak,sepanjang jalan tu mmg sgt2 byk rumah panjang.tp aku xsnap pic pon,sbb hujan so xlehla nak benti.we oll's sampai kat Sibu pukul 12.30p.m,4jam perjalanan coz hujan,kalo x 3jam je.

sampai kat bandar sibu,aku tersgt2 la terkejut,sbb bandar sibu tersgt2la bz ok.tetibe rase nak balik bintulu aje,sbb nye bintulu lagi tenang jalan rayenye dr sibu.seriesly,jalan raye kat sibu byk kereta.kat bintulu,mmg susah nak jumpe jem2 nie,mmg xde.hihi.tu yg terkejot jap tu.we oll's terus cek in hotel & rehat2.ops lupe nak gitaw,aku ke sibu nie sebenarnye nak jumpe kwn lame yg dah lame sgt2 x jumpe.kebetulan die trn sibu coz jumpe husband die,so aku pon amekla kesempatan nak jumpe die jugak.jumpe pelok cium sume,sempatla snap 1 pic.

nie die kwn lame aku yg aku nak jumpe sgt tu,so sibu jadi saksi pertemuan kami.ececehhh,mase kat semenanjung xde pulak nak berjumpe.

lepas jumpe si wawa nie kat pasar sibu tu,aku & kak ija familys terus grk cek in hotel.rehat2 kat hotel,petang skt baru we oll's kua round2 sibu.yg bestnye sibu nie ade pasaraya giant ye.ha ha ha..giant je pon,tu pon aku dah kate best kan?bestla sbb kat bintulu mane ade giant taw.kesian aku kan?nak carik kedai mkn halal kat sibu nie mmg susah ye kwn2,sbbnye bandar nie majoriti dipenuhi oleh org bukan islam & byk org cina kat sibu nie.sib baik before gerak gi sibu aritu,abg kedai mkn yg we oll's bfast dah gitaw kedai die ade cawangan kat sibu,so we oll's usaha gak carik kedai yg same.ha ha ha.so mkn ptg pon kat restoran yg same cume tempat berlainan.afta mkn terus jenjalan kat giant sibu.aku x shopping ape2 pon kat giant,sbb rase dah penat, pikir nak mandi & rehat aje.pas habis jenjalan kat giant we oll's terus grk balik hotel tapi sempat lg singgah pasar mlm sibu.he he he


me with izzah ^_^ kami comel kan?


sape x kenal pompuan nie,aku pukol hidong korang ^_^

so layan jela pic2 aku kat sibu mase hari ke 2 aku kat sibu.mls dah nak bebel panjang2,wat penat u oll's nak bace je kan??he he he














 

2 comments:

mun mun said...

wahh best nya dpt g sibu.. sy nih x pnah lg pegi sna.. one day hope.. i will be there.. hehe.. doa2 kn yer sy dpt g sna jugak haha.. http://marimari-moneq.blogspot.com/

Cik Nut said...

hehehe...insyaallah..one day mesti sampai juge..nut nie pon kebetulan je dear,coz tgh keje kat bintulu now.he he he.