I ♥ My Followers

♥ SI GEMOK ♥ SI KURUS ♥

Daisypath Anniversary tickers

Thursday, September 29, 2011

~ Virgin Coconut Oil ~

Howla2 u oll's..
Sape taw sal produk nie??aku dah 2 month amik produk nie & alhamdulillah rase ok sgt.
aku amik just tok jage kesehatan disamping tu melicinkan kulit.ha ha ha.
bajet kulit licin la sgt kan??sape nak oder bole pm aku??tp now aku kat SARAWAK,so org2 yg berada di kawasan Sarawak bolela pm saye kat FB SITI SYAFINAZ RMELI hokey??sape yg ade kat bintulu,bole cod je k.yg kat semenanjung if nak oder pon bole,tapi postagedr sini agk mhl la sikit.so tunggu aku balik semenanjung bulan 12 nanti baru oder eh??hehe..promote baik punye.malas nak bebel pepanjang,meh aku share sikit kebaikan vco nie ok ^_^ :



KESIHATAN LUARAN

-mengurangkan berat badan dan meningkatkan metabolic
-menghasilkan tenaga segera
-jika disapu, mengurangkan infeksi,mencegah garis halus,hilangkan sterch marks, parut jerawat as well as jerawat,jeragat
-kulit muka tidak berminyak
-lenguh badan hilang
-sering kelihatan bertenaga

KESIHATAN DALAMAN
-bagus untuk ibu mengandung juga..
-bantu hilangkan keletihan
-meningkatkan daya tahan fizikal dan mental
-melindungi tubuh dari risiko kanser,penyakit jantung, tekanan darah tinggi,dan lain2
-gigi jadi kuat dan melindungi diri dari serangan osteoporosis
-memperbaiki kandungan asid dalam rahim wanita
-mengatasi masalah monopos
-regularkan semula PMS anda
-kesuburan
-kurangkan senggugut
-membantu sistem penghadaman dan pencernaan


KESAN SEGERA

-melegakan pernafasan
-melegakan batuk
-melawaskan pembuangan air kecil dan besar
-meningkatkan kadar metabolic
-mengurangkan rasa mudah lapar
0mengurangkan kolestrol dan kadar lemak dalam badan
-mempercepatkan sel-sel kulit mati dengan sel-sel baru(jerawat adn jeragat)
-memusnahkan virus,bakteria,kulat (keracunan makanan)
-tenaga segera

harga??
RM 39.90 (SEMENANJUNG MALAYSIA)
RM 43.90 ( SABAH & SARAWAK)
not included postage (RM 6 pos laju)

jgn malu2 contact cik peanut ok ^_^
contact no : 0172111873(sms bole,call pon bole)

oder taw,oder taw :)

Wednesday, September 28, 2011

Tuesday, September 27, 2011

~ Kebaikan Teh Hijau ~

tadi mase aku jenjalan kat parkcity mall aku terbeli " TEH HIJAU ".
tetibe aku rase teringin lak nak minom teh hijau nie.aku dgr rmi org kate teh hijau ni bagus.
so sampai kat otel terus msk air & bancuh tea hijau nie ^_^.aku xletak gule pon,sbb mulai harini nak kurangkan gule dlm minuman & makanan ^_^.rase die agk pahit,tp okla aku bole minum.ala..cam chinese tea jugak ^_^ke same je chinese tea & teh hijau nie?he he he.so arini aku nak share la kebaikan & khasiat teh hijau wit u oll's :


1. Boleh mengurangkan risiko penyakit kanser,diabetes,darah tinggi,demam selsema,asma,sakit sendi,mengurangkan stres & menguatkan tulang.


2. Risiko serangan penyakit jantung dan strok juga dapat dikurangkan kerana air teh hijau merendahkan kadar kolestrol dlm badan.


3. Vitamin E dlm teh hijau bertindak sebagai anti oksidan & melambatkan proses penuaan & mencatikkan kulit(woaaahhh i like dis reason hokey).
4. Amalan teh hijau boleh menurunkan berat badan.(hope so....kihkihkih)


5. Teh ini kaya dgn 'fluoride' untuk mengelakkan kerosakan gigi & mineral yg baik untuk melawan 'osteoporosis'.


6. Teh hijau boleh mengurangkan risiko penyakit 'alzheimer' kerana ia melambatkan proses pengurangan 'acetylcholine' di dalam otak.


7. Anti oksidan yg terkandung di dalamnya juga membantu mengelakkan kerosakan sel di otak yg boleh menyebabkan penyakit Parkinson.


8. Catechin dalam teh hijau boleh membunuh bakteria yg menyebabkan keracunan makanan.


9. 'Epigallocatechin gallate' (terbelit lidah mak nak menyebutnye ha ha hadalam teh hijau boleh menghalang merebaknya virus HIV & mampu membentuk sistem pertahanan badan dlm diri seseorang yg menghidap HIV.


wahhh..byk kan khasiat teh hijau nie??mesti ade lagi khasiatnye yg aku x dpt carik..he he.


ok la u oll's aku nak menikmati teh hijau aku sampai lobam nie ^_^


p/s : selamat mencube u oll's


~ Alhamdulillah,setahun sudah usia cintan cintun ~

tak ada apa yang perlu dimarah, dirajuk, diungkit,
bila sumenye indah-indah belaka.
aku sangat menghargai hubungan ini.
tq so much coz jadik yg terindah tok aku.
terima kasih juger buat hubungan ini.

Ya Allah,
terima kasih untuk kurniaan-Mu ini
terima kasih untuk sesuatu yang berharga ini
terima kasih sebab pertemukan aku dengan dia
terima kasih kerana menjadikan hubungan ini
tenang,sederhana,matang
dan manis untuk dilalui bersame.

Kita tak pernah tahu apa akan berlaku
tapi aku akan terus berusaha
untuk hubungan ini.

arini genap setaun kite lalui bersame hubungan ini.

dan aku mengharapkan yg terbaik buat kami berdua.
semoga Allah s.w.t memberkati hubungan kami.


to my lovely inchik yayang,

selamat ulang tahun cintan cintun yg ke setaun encik gula hati ^_^
amin 



Wednesday, September 21, 2011

Monday, September 19, 2011

~ Boodak Bijak ~

aku jumpe boodak bijak nie kat bintulu.
comel sgt,sbb kalo tgk die aku teringat aku mase kcik2 dulu.
name boodak bijak & comel nie Izzah,baru umur 7thn.
tapi kalo berckp ngn die,kite x rase die cam umor 7thn pon.
sgt2 pandai bercakap & sgt bijak.die anak kak ija yg aku knl kat bintulu nie.
suke layan izzah borak & if u oll's nak taw,die sgt teror main game okey!
aku pon x reti main game yer u oll's.ha ha ha
ptg semalam aku lepak2 kat umah kak ija & izzah nie ade lukiskan sumting tok aku.
die siap ckp " auntie peanut,auntie peanut,ni izzah lukiskan untuk auntie peanut "
so sweet aku rase izzah nie taw ^_^.
so aku nak share la ngn u oll's ape yg izzah lukis tok aku.


hehe,comel x u oll's??comel kan,aku teka tu katak.
izzah kate yg luar tu katak & dlmnye ade flower
sweet nye izzah ni!
tq izzah :)

pastu time aku ngah lepak2 layan tenet izzah dtg kat aku suh snap pix die.
hehehe,comel sungguh.
u oll's tgk jela pix izzah tu.



cumel kan??die kalerkan kuku2 & jari die.
pastu siap ade smile kat tapak tgn die.
auntie peanut suke frend ngn izzah sbb izzah comel & bijak ^_^

ok bye!ok bye!


Sunday, September 18, 2011

~ Feeling2 Jadik Mummy ~


Geram ngn kaki boodak techik nie ^_^

tetibe feeling2 nak jadik mommy.
hehehe..sumenye sbb pagi tadi aku g tgk kakak martha yg baru besalinkan seorg baby boy yg comel.
act kakak martha nie la yg aku replace kat bintulu ni,sementara die coti bersalin.
aku visit kak martha with kak ija & izzah ank kak ija.
mase sampai kat umah kak martha,baby tgh nyenyak tido!
pastu kitorang borak2 la kan,tetibe baby terjage,pastu apelagi,die meraung sekuat hatila.
baby nanges kuat2,sbb die lapar & nak susu.comel sgt2 tgk bAby nanges,ok aku geram!  ^_^
bile baby dah kenyang aku tgk mate die dah cetim2 nak tido balik.
cepat2 aku mintak kat kak martha nak dukung baby yg cumel tu.
tetibe aku feeling2 nak ade baby sendiri.
insyaAllah 1 hari nanti aku berpeluang merasai sume tu,amin.
malas nak citer panjang2 ler u oll's,jum layan pic2 baby "ELIJAH".
name cam gegurl kan??but die adelah boy & sarawakians hokey ^_^










" errrggghhh,,cibukla mummy nut nie,,asyik snap pic kite aje "
he he he..baby tgh geliat2 time tuh,merah kan muke die aku suke!
gerammmmm ^_^

ok bye ok bye!



Saturday, September 17, 2011

~ Dis Song Special For Me ~

video

1st of all tq to my lovely coz sudi men gitar sambil nyanyi2 lagoo jiwang yg aku suke nie ^_^
comel je kan inchik yayang aku nie??seriusly terharu weyyy...ko ade??xde kan??so duk dendiam k??he he he
" im happy with u sayang "
thanks for da lovely song la la la la la
~ die SWEET kan ~
larikkkkkkkkkk!!

Thursday, September 15, 2011

~ Terima Kasih Mak ~

" rindoo kat mak "
x sbr rasenye nak balik semenanjung.
just nak wish kat mak thanks sgt2 sbb membesarkan adik,kakak & apit selame nie.
alhamdulillah,aku dpt kehidupan yg sempurna selame 24thn nie & i wish ever & ever!!
dgn tulang 4 kerat mak,mak besarkan kami,bagi pendidikan yg sempurna,cukup makan & pakai kami bertiga.
even family kite tak lengkap tanpe kehadiran seorg ayah,
mak dah cukup buat kami rase bahagia ^_^

byk sgt jase mak pada kami,
x terbalas rase2nye perngorbanan yg mak buat terhadap kami.
mak kuat & bekerja keras demi kami,
mak tabah demi kami 3 beradik.
kami bersyukur sgt2 ade mak mcm MAK!!!

sempena bufday aku yg ke 24thn,
aku nak gitaw kat sume org,


" aku sgt2 sayang kat mak "

ok bye!ok bye!





~ Happy Bufday to Me ~

" Happy beday to me,
happy beday to me,
happy beday to me.........
happy beday to Cik Peanut "

yap,today its my bufday ^__^
sape yg baik hati,bole bg hadiah by hand or bole pos hadiah kat aku ok!
sempena beday aku yg ke-18(mudela sgt kan) , aku dgn banggenye nak share ngn u oll's yg aku ade hadiah tok diri aku sendiri..ha ha ha.
aku mmg da lame nak bende nie & akhirnya x lame lagi akn jadik milik aku.
yeaaayyyy.
nak taw ape bende???




credit to NiaCollection

scarft from MAYSAA okey!!hik2.ala yg mcm hana tajima & yuna pakai tu.bole aku feeling2 cam Hana Tajima kan?
feel so happy,even scarft nie agak mhl,tapi xpela,sekali sekale bukan selalu kan ^_^

" hope segale impian aku tercapai,dimurahkan rezeki & diredhai oleh Allah s.wt "
amin ^_^

p/s : yg penting cik peanut nak kawen cepat2 taw,doakan aku ye kwn2..ihikihik(malu sayep)



Wednesday, September 14, 2011

~ Kek Lapis Sarawak Best ~

semalam aku & kak ija(kenal kat bintulu nie) sempat beraye umah kak som(kenal kat bintulu juge).aku amek kak ija kat umah die teros shoot lelaju ke umah kak som.sampai umah kak som rupenye die dah sedia mcm2 kueh raye ats meja.mcm biase,aku yg kuat mkn nie x sbr nak hbskan sume kueh yg ade(tipoola aku bole hbskan)he he he.menu yg wajib ade kat umah org2 kat sarawak nie mestila KEK LAPIS SARAWAK.kek lapis sarawak yg kak som buat mmg terBAEEK la u oll's!!seriesly best sgt2 sampai x perasan aku mkn kek lapis sgt byk.paling sedap kek lapis sarawak seri balas.rugiii oo u oll's x dpt rase.yg penting dijamin halal ok,jgn riso x gune golden churn pon..he he he.if ade sape2 nak oder bolela roger kat aku k.insyaallah if ade mase nanti,aku nak g blaja wat kek lapis ngn kak som,u oll's jgn jeles taw!mls nak citer panjang2,tgk je la pix2 yg sempat aku snap time beraye umah kak som tu ^_^






mcm-mcm ade,sedap2 lak tu



kek lapis sarawak terbaekkkk,nampak x kek yg dah berkurang tu??itulah kek lapis seri balas u oll's,licin aku sapu.eh2 bukan aku je k,kak ija pon sapu same..tq kak som ^__^


syafiq(ank kak som,kak ija,cik peanut, & kak som
thanks to kak ija sbb knl kan kak som kat peanut,& thanks to kak som sbb invite dtg umah die.
diorang nie la yg aku mule2 kenal mase aku sampai bintulu dulu.he he he


pompuan kuat mkn ^_^
eh biala aku kuat mkn pon.
ADE AKU KISAH??hehe.kidding jer ^_^

mase kat umah kak som aku dpt kwn baru lg.comel sgt2.dah la comel,rase nak pelok n kiss2 aje.tapi2,aku mane boleh pelok & cium kwn baru aku nie.nak tgk pix kwn baru aku??

|

|

|

|

|

|

|

V

 Hye hye hye,saye la kwn baru cik peanut kat bintulu nie ^_^


ha comel kan comel kan??si ibu kucing & due ekor ank nye.rase nak hug2 n kiss2 je.tapi x boleh,sbb nye aku kan ade asma,aku alah ngn bulu kucing.klu aku kiss2 kucing tu nanti,xpasal2 aku keen asma lak.xpela,dpt berkenalan pon da ok ^_^

ok bye ok bye :)

meoww meoww ^_^






Tuesday, September 13, 2011

Monday, September 12, 2011

~ Permintaan ~

morning u oll's ^_^
ape yg permintaan pagi2 nie ye?hi hi hi.
tadik inchik yayang aku call,pastu die tanye aku sehat x arini,dah bfast,& byk la lagik.die dalam dewan ngah nak tggu taklimat dr pegawai.suare die ala2 macho pagi ni aku rase,xtaw lak nape.
kah kah kah.goli lak den raso ha.sbbnye,sbbnye,die tuh jrg nak wat sore2 macho nie,tu yg aku raso goli tuh.
tetibe jer u oll's taw die wat permintaan hape?hehehe,die mintak pix aku arini.die suh snap cepat2 pastu mms kat die.pastu pastu,die kate tetibe rindoo sgt2 kat awk syg.ngehehehehe....(senyum segatal yg mampu)!!!thankz inchik yayang,kmk rendu ktk juak.(malu)after dh hbs cakap2 ngn inchik yayang,lelaju aku snap pix aku ngn bebear kakak martha(kakak opis aku yg besalin tuh,yg aku kene ganti kat bintulu nie).pastu aku letak caption kat pix tu " syg syg...bebear ke gegurl yg lagik comel(penangan citer hantu bonceng ah nie,sebok duk boboy gegurl)???pastu,pastu inchik yayang reply,nak taw die ckp hape??op coz la GEGURL lg COMEL!!!!see,u oll's jgn menyampah ngn aku taw,aku bkn perasan,tp inchik yayang aku dah ckp aku comel,xleh nak wat apela..hahahaha *wink *wink..larikkkkkkkk

ok bye!ok bye!

~ Hati-hati sayang ~

hati rase sedey,rase sebak,rase mcm2 lagikkk!!!
sbbnye,sbbnye inchik yayang kene pegi kursus SENJATA almost 3 month.
u oll's mesti kate aku poyo,gelabah,xleh bla kan nak sedey2 kan??ade aku kisah ke??he he he
mestila sedey wei,sbbnye die mesti bzz sgt2 duk kat dlm kem pe tah namenye.pastu die xleh bwk lappy juger.
so camne nak berwebcam bagai ngn aku kan?mestila lame aku xdpt tgk die kan,rindoo weii...haissshh..pastukan aku skang nie bekerja kat bintulu nie ha,so kitorang mmg jauhla,nak jumpe dah la payah,if dpt webcam tu dah rase syukur sgt2.aku maybe balik dlm bulan 11 hjg bulan kot,n inchik yayang lak hbs kursus katenye dlm bolan 12.giler lamenyeeeee...xde mase langsung tok discuss pasal majlis.he he he
die dah sound awl2,suh aku sbr byk2.mmgla bole sbr,tp kalo dtg time x sbr n rindoo nak brk ngn die cane kan?aku sgt2 berharap die leh gyt2 ngn aku time mlm,leh sms aku bile die free.td die call aku bagitaw die dah nak gerak ke ipoh,tempat die nak berkursus tu la..tetibe aku rase ade air mate nak mencurah2.aku just suh die drive hati2,dah sampai bagitaw aku.pastu,pastu aku ckp aku SAYANG die sgt2!!(malu lak sayer).


take care boboy,gegurl <3 u sho much!!

p/s : oi aku x nanges la!!huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa T______T


Sunday, September 11, 2011

~ curik mase ~

howla howla howla u oll's
sume sehat ker today??hope sehat mcm tuan belog nie yer.
aku baru balik dr pejabat daerah bintulu nie ha,pegi renew lesen ape tah!aku pong tataw la.
yg penting keje aku da beres & aku bole hupdate belog aku dgn gumbirenye.
aku kua kul 11.30 td pastu teros shoot pegi pejabat daerah bintulu,setel sume ape yg patot aku terus drive BMW yg company aku bg nie ke Parkcity.Parkcity nie,slh satu shopping complex yg agk okla kat bintulu nie.
u oll's nak taw ke tujuan aku kesini??he he.aku nak g watson je pong.act aku nak carik 1 brg je,tp last2 jadik berbarang2.ha ha ha.dah name pon pompuan kan?jgn salahkan ahkak ye.aku nak beli kapas tok cuci mekap yg bertempek2 kat muke aku nie je sebenarnye,tp aku terbeli mcm2 la pulak,tapi2 aku x beli pon kapas cuci mekap tu.aku boleh TERbeli barang2 kat bwh nie la pulak..ai yo yo!!

$16.90

facial wash made in Japan,peach flavor okey,x sbrnye nak try.da lame x cuci muke nie,sbb nye produk yg aku gune tu da lame x beli + rase cam nak stop pakai produk2 yg bole mentipiskan kulit nie,now nak pakai produk dr bahan2 semulajadi cthnye buah-buahan & sayur-sayuran sajo!
mood aku sgt2 x sbr nak balik keje ni,nak berfacial2 ngn pencoci muker baru aku nie ^_^

$5.90

see,kan aku cakap nak beli kapas muke tok cuci mekap kan?last aku g beli wet tissue je.bg aku lg senang nak coci mekap gune wet tissue nie xyah nak beli mekap remover bagai kan?memandangkan mekap remover aku mmg dah tinggal nyawe2 ikan,so aku wat keputusan xyah beli kapas muke,just beli jer wet tissue nie.sng tonyoh je kat muke bile nak bersihkan segale kotoran & mekap kat muke.

$1.90

bende nie wajib ade.time gtl2 telinge boleh menggunakan menatang ini.he he he.
ala,sume org mesti ad ekan bende nie kat umah.kalo xde tu,haishh x tawla cik nut nak kate ape.ha ha ha
aku mmg suke gune brand watson nie,bukan ape selesa sgt2.he he

$4.50

tisu from watson nie mmg best,bagi aku lg best dr brand premier.tu bg akula bg org len aku xtaw.aku ni mmg minah tisu,sbb aku ni jns yg sgt sng berfeluh!haishh feluh pegila men jauh2,kalo ko men jauh2 xyah aku nak bertisu2 bagai,haha.tp xpela,tisu nie byk kegunaan,bukan lap peloh je pong kan?yg penting aku nak kate best la tisu nie.aku nie ade gaye bole jd duta barangan Watson x??haha


aik,awek comel ni pon ade jugak??kihkih.comel la sgt,perasan tol.muke tuan belog yg sgt gumbira dpt facial wash baru yg berasaskan tumbuh-tumbuhan.xsbr nak gune facial wash nie balik otel karang!

ok bye!ok bye!

p/s : pinjam bearbear kakak martha jup.jadikkan die model.cumel kan?hehe